Mindfulness

Mindfulness betyder medveten närvaro och kan beskrivas som ett förhållningssätt till tillvaron. Att vara mindful handlar om att vara fullt medveten om vad som sker i nuet och utan att värdera och döma det som sker. Regelbundet praktiserande av mindfulness har visat sig ge ökad förmåga att fokusera och hjälper oss att varva ner, bli mindre reaktiva och göra mer medvetna val. Man lär sig detta bäst genom vägledda meditationsövningar, reflektioner och teori som håll av en instruktör. Vi erbjuder sådana kurser:

 • Drop in

  Drop in passen är öppna för dig som 1) gått i grundläggande mindfulnessträning antingen inom ramen för vår rehabilitering för utmattningssyndrom eller för långvarig smärta. 2) Gått grundläggande kurs i mindfulness någon annanstans. Information om höstens drop in-pass kommer i slutet av augusti.

 • 8 veckors mindfulnesskurs

  Med 1 pass i veckan och hemuppgifter däremellan. Kursen ger en grund i olika meditations-tekniker för att understödja hälsa och balans i livet. Den är öppen för dig som vill komma igång med mindfulness, återta din träning, eller kanske blivit rekommenderad mindfulness som en åtgärd för att du på sikt ska kunna må bättre.

 • Tyst halvdagsretreat

  Med olika meditationsövningar och enkla yoga-övningar.

 • Kurs för chefer och ledare

  Läs mer HÄR.

 • Frågor & svar

  Vem kontaktar jag för mer information? Mejla dina frågor eller önskemål om att bli uppringd till fellinger@reactrehab.se så kontaktar vi dig.

  Hur anmäler jag mig? Genom att mejla en intresseanmälan till fellinger@reactrehab.se så kontaktar vi dig.

  Var äger kurserna rum? På vår mottagning i Västberga, dit det är lätt att ta sig både kommunalt och med bil och att parkera. Eller så avtalas att handledaren kommer till er.